Translate

6 Ekim 2010 Çarşamba

EKŞİLİ PATATES

İlk defa denedim fakat bundan sonra çay kahvaltılarında veya ikindi çaylarına yapmayı düşündüğüm süper bir lezzet..Limonun ekşi tadı patates kızartmasına acayip yakıştığını düşünüyorum...

MALZEMELER:

4 adet patates
6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz
kızartmak için sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon suyu

YAPILIŞI:

1)Patatesleri yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.Ve sıvıyağda kızartın.
2)Servis tabağınıza üst üste geleçek şekilde yerleştirin. Aralarına tuz ve maydanoz serpin.
3)Kızartma yağın fazlasını alın ,kalan yağda sarımsakları rendeledikten sonra soteleyin,salçayı ekleyin iyice karıştırdıktan sonra limon suyunu ekleyin .Kıvamlı bir sos olana kadar pişirin.
4)Sosu patateslerin üzerine dökerek servis yapın.