Translate

2 Şubat 2020 Pazar

TEPSİDE KÖSTEBEK PASTA

daha önce porsiyonluk yaptığım pastayı borcamda yaptım.



MALZEMELER:

4 yumurta
1. 5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2. 5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Islatmak için;
1 çay bardağı süt
Arasına dilimlemek için muz (3-4 adet )

Kreması için;




3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı damla çikolata


YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dk. çırpın.
2)Sıvı malzemeleri azar azar ekleyerek karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
3) Yumurtalı karışıma yavaş yavaş vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
4) Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökerek  pişirin.
5) Kreması için, süt , şeker ve unu karıştırarak pişirin. Soğuyunca hindistan cevizi, vanilya ve tereyağ ekleyerek mikserle çırpın.
6 ) Fırından çıkan keki sütle ıslatın. Kekiniz ılınınca kenarlarından bir parmak kalacak şekilde tabana inmeden kesin ve kaşıkla çıkarın. Çıkardığınız keke parçalarını  kek parçalarını elinizle yada ronda ile ufalayın.
 7)içi boşalan kekin boş kısmana muzları dilimleyerek dizin. üzerine damla çikolata atın.
8)Ilınan muhallebiyi muzların üzerine dökün. En son kek kırıntıları ile üzerini kaplayın.
bir gece dolabta bekledikten sonra servis yapın.



Hiç yorum yok: