Translate
8 Nisan 2013 Pazartesi
MISIR GEVREKLİ NİŞASTALI KURABİYE
kızımın elinden sizlere harika bir kurabiye....
Nutellası olmadanda kurabiye olarak harika bir tat .Birde nutella ve msıır gevreği ile birleşince çayın yanında demede keyfinize.Oğlum yiyince tamam anne sitende yayınlanmaya değer bir tarif dedi.Onun düşünceleri benim için önemli çünkü bu yaşına rağmen çok doğru tespitlerde bulunuyor ve yediği lezzetin içindeki malzemeleri çok kolay ayrıştırıyor.
Tarifi önce damla çikolatada sonra bir çok sitede gördüm.
MALZEMELER:
3 adet yumurta
125 gr oda ısısında margarin
1 su bardağı un
yaklaşık 400 gr buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi(tarifte yoktu ben ekledim,iyikide eklemişim süper bir lezzet kattı)
Üzeri için;
1 su bardağı nutella
1/2 çay bardağı sıvıyağ
mısır gevreği
YAPILIŞI:
1)Margarin,şeker,yumurta,un,kabartma tozu,portakal kabuğu rendesini yoğurun. Nişastayı kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak tepsinize yerleştirin.Yaklaşık 45-50 adet kurabiye çıkıyor.
2)Özellkile ısıtılmış fırında pişirinki kurabiyeler yayılmasın.12-15 dakika arasında pişiyor üzeri çatladımı pişmiş demektir.
3)Nutella ve sıvıyağı benmari usulü eritin.Mıısr gevreklerini elinizle ufalayın.
4)Fırından çıkan ve bir 10-15 dakika dinlenen kurabiyeleri önce nutellaya sonra mısır gevreğine batırarak yağlı kağıt üzerine dizin.
tarif:damla çikolata
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
kızımızın elıne sağlık
görüntüsünden belli güzel oldugu...ellerine saglık...
Nefiiisss, ellerine saglık kızının. :)
Yorum Gönder