Translate

17 Nisan 2020 Cuma

PIRASALI ÇITIR BÖREK

Enfes bir börek ....İç  malzemesinin pırasalı olması benim tercihim.Çünkü çok sevdiğim bir sebze...Yaptığım misafirlerim içinde pırasa olduğunu anlamadı kıymalı börek sandılar....Pırasa yemeyen çocuklar ve büyükler için iyi bir fikir..
.Isırdığınızda çıtır çıtır ses çıkan ağızda dağılan süper börek...




MALZEMELER:

- 5 adet yufka
- 1 kg pırasa
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz

arzu edilirse 100 gr kıyma
Sos için,

- 2 yemek kaşığı erimiş  tereyağı
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2  yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı un




YAPILIŞI:

1- Sıvıyağda ince doğranmış pırasaları soteleyin, havuçları rendeleyip üzerine ekleyin. İkisini tuz ilavesi ile güzelce kavurun.

2- Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın, kenara koyun. Bir kısmını üzeri için ayırın.

3- Bir yufkayı serin, sostan sürün ve yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız kısma da sos sürün.




4- Yarım yufkayı kenarlarından katlayarak dikdörtgen hale getirin. Uzun kenarına pırasalı iç harçtan koyun, rulo yapın ve 3 parmak genişliğinde kesin.


5- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.

6- Kalan sostan bütün böreklerin üzerine sütün. En az 1 gece dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur.

 Ben yapıp dondurucuya atıyorum. Arzu ettiğimiz an çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürerek fırına veriyorum.

Hiç yorum yok: