Hafta sonu çok sevdiğim arkadaşlarla güzel bir gün geçirdik.Masamda neler vardı
1)
Buzdolabı Böreği
2)Mantarlı Kiş
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığım yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 atatlı kaşığı tuz
YArım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi:
300 gr mantar
4 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
üstü için,
1 paket krema
1 yumurta
Kaşar peyniri rendesi
3)Meksika Fasulyeli Bulgur Salatası
Malzemeler:
2 su bardağı kısırlık Bulgur
1 kase Haşlanmış Meksika fasulyesi yada maş fasulyesi
1 bağ taze nane
10 ader taze soğan
1 bağ maydanoz
10 adet kornişon turşu
4 adet közlenmiş kırmız biber
1 kase kuru üzüm
arzuya göre ceviz
sosu:
1 yemek kaşığı sumak
2 adet limon suyu
zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
Yapılışı:
1)Kısırlık bulguru sıcak suyla ıslatın.
2)Haşlanmış meksika fasulyesi ve diğer yeşillikleri karıştırın.
3)Sos malzemesini karıştırıp salataya dökün..
4)Çıtırlı Kabak Salatası
Malzemeler:
6 adet kabak
2 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı nane
1 bağ dereotu
YAPILIŞI:
1)Kabakların kabuklarını soyacakla sotun v ekibrit şeklinde kesin.Tavada sıvıyağ ve kuru nane ,ceviz ile kavurarak çıtır hale getirin.
2)kabakları rendeleyin ve sıvıyağda soteleyin
3)Süzme yoğurt,sarımsak,dereotu,tuz,tahin ve sotelenmiş kabakları karıştırın.
4)Servis sırasında zeytinyağda kırmız biber yakıp döktüm.
5)Vişneli Etimek Tatlısı
Malzemeler:
1 paket etimek
Şerbeti:
400 gr vişne
1 su bardağı şeker
1 sb su
Muhallebisi:
1 lt süt
1 yumurta sarısı
10 yk şeker
2 kahve fincanı un
1 poşet sade krem şanti
200 gr labne peyniri
Üzeri için,
1 kase vişne
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı su
Yapılışı:
1)Etimekleri büyük dikdörtgen borcama dizin
2)Şerbet malzemelerini tencereye alıp pişirin kaynadıktan 5 dakika sonra altını söndürün.
3)2 daika sonra yavaş yavaş etimelerin her tarafına gelecek şekilde dökün.
4)Muhallebi için,
Süt,şeker,yumurta sarısı ve unu karıştırarak pişirin.Pişen muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca şanti ve labneyi ekleyip çırpın.Ne kadar çok çırparsanız o kadar lezzetli olur.
5)Muhalalbiyi etimeklerin üzerine yayın.
6)Üzeri için, vişne,nişasta ,şeker ve suyu karıştırtarak pişirin ve soğuyan muhallbibnin üzerine dökün..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder