
Gün sebebiyle Aysele gitmiştik .Menüsü genelde yöresel lezzetlerle doluydu.Çamlıhemşinkuymağı,kaymaklı kete gibi....
Daha öncecen yiyenler tadını bildiğimiz için yemeyenlere mutlaka tadına bakın gözüktüğü gibi değil çok lezzetli bir kurabiye demekten kendimizi alamadık...Gerçekten hem çok kalorili hemde çok lezzetli bir kete...
MALZEMELER:
Kaymak
un+mısır unu
tuz
YAPILIŞI:
Aysel göz kararı yaptığı için malzemeleride size bu şekilde yazdım.
Ne kadar kaymak kullanaçaksanız onu kabınıza alın,üzerine un ve az mısır unu ilave edin.Tuzda ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığını bulana kadar un eklemeye devam edin.
Merdane ile hamuru açın ve su bardağı ile kesin ve tepsiye dizin ,üzeri kızarana kadar pişirin.
Dikkat edin çok kalorili ...
10 yorum:
Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Bende mutlaka deneyeceğim.
(cafe pepelanın "çıtır kasede tavuklu kabak beğendi" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
Saygılarımla.
ellerinize sağlık. ne de güzel olmuştur afiyet olsun sizlere.
güzelim karadeniz her ili her kısmı ayrı becerikli ne zengin bir mutfak kültürü:))
ilk kez gördüm bu keteyi ve çok beğendiimm:)) ellerine sağlık sevgili Aysel Hanımın:)
Canım süper görünüyor! :)
Keteyi çok yaparız ama kaymaklısını denemedim hiç,inşaAllah deneyeceğim vesilenle..Arkadaşımızın da ellerine,fikrine sağlık..
Bu arada ben de Karadeniz taraflarındanım,hemşehri sayılırız:)
Sevgi ve selamlarımla
Çok farklı bir kete olmuş. Malzemeleride çok az. Aysel hanımın ellerine sağlık sizede afiyet olsun.
kalori deposu ama aminim yerken bu hiç akla gelmeyecek kadarda lezzetlidir
Aman Allahım karnımda acıktı bayıldım görüntüye ellerinize sağlık
Ketenin kaymaklısını hiç duymamıştım yapanın ellerine sağlık mutlaka lezzetlidir
Sevgilerimle:)
Annem çok sever hemen yapıcam ellerine sağlık..
www.sendepişir.com / Nilgün
Saniyeciğim,
Çok severim keteyi ama ben de kaymakla yapılanı hiç duymamıştım. Sen beğendiysen muhteşemdir, hele işin içine kaymak girerse yeme de yanında yat olur.
Ayselin ellerine emeklerine sağlık.
Çok sevgi ve selamlar,
Yorum Gönder