Malzemeler:
kakaolu hamur:- 1 paket margarin veya tereyağ(oda sıcaklığında)
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 -4 su bardağı arası un(yumurta büyüküğüne göre değişir)
- 2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- İç malzemesini bir küçük tencereye alıp,karıştırarak bir taşım kaynatın,soğutun.
- Kakaolu hamur içinYağı ve,yumurtayı,sıvıyağını ve kakaoyu karıştırıp,un,kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ilave ederek,yoğurun.
- İçli köfte yapar gibi elinize aldığınız yumurta büyüklüğünde(veya daha küçük)hamurun içini oyup,hindistancevizli iç malzemesi ile doldurun(sıkı)Kapatıp yuvarlak bir formda tepsiye dizin.Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.180 °C de ısıtılmış fırında pişirin.
- Kurabiyeler fırında pişerken kaynar suya şekeri ilave edip,yalnızca eriyene dek karıştırıp ocaktan alın.
- Fırından çıkan kurabiyeleri,3-4 dk. beklettikten sonra, sıcak şerbeti üzerine gezdirin.
- Servis zamanına kadar üzeri kapalı bekletin.Pasta tabaklarına aldıktan sonra, üzerine çikolatalı sos döküp servis yapın.
- Bu ölçülerde 30-32 kurabiye çıkıyor.
- Kurabiyelerin bir kısmını kullanıp kalanını,buzluğa kaldırabilir,tekrar dolaptan çıkardığınızda,oda sıcaklığına gelene dek bekletip,sıcak şerbet dökebilirsiniz(bu aşama da şerbetlemeden fırında ısıtabilirsiniz,ama farkı olmuyor)İlk günkü gibi oluyor inanın.
4 yorum:
çok severek yediğim bir kurabiye ellerinize sağlık...
ellerine saglık canım...nefis olmustur eminim ama ben fotoları göremedim cok küçükler...
Mmmm,miss gibi olmuş,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
Nefiss görünüyorlar canım.
Olucaktı şimdi birkaç tane..:))
Ellerine sağlık.
Yorum Gönder