MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr yumuşak tereyağı
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı süt
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Elmalı Harcı İçin:
3 adet Elma
1 su bardağı kuru üzüm
3 yemek kaşığı kahverengi şeker (yada 3-4 yemek kaşığı pekmez)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kıyılmış fındık
YAPILIŞI:
2)Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin.Yavaş yavaş un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin.
3)Yuvarlak yada kare fırın kabını tereyağı ile yağlayın.Kek hamurunu kalıba boşaltın.
4)Kuru üzümleri 20 dk sıcak suda bekletin süzün ve kağıt havlu üzerine alın.Kuruladıktan sonra bir kaba üzümleri ekleyin.
5)Elmaların kabuklarını soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın.Tarçın,vanilya ve kıyılmış fındığı ekleyin.Karışımı kekin üzerine yayın.
6)En üste kahverengi şeker serpiştirin.Kaşık ile hafif üst malzemeyi kek hamurunun içine doğru itin.
7)160 derece fırında pişirin.Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.
8)Servis etmeden önce üzerine karamel sos gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder