Translate

25 Eylül 2009 Cuma

PİZZA



Bayramda kızımın isteği üzerine yapılmış enfes bir pizza..Vallahi ben yaptım(eşimin yardımları kanıtsanamaz)
diye söylemiyorum bu seferki enfes ötesi olmuştu...Özellikle taze kaşarı bol kullanınca daha da lezzetli oluyor,benden söylemesi......

Sık yaptığımız bir tarif. Bazen yoğurduğum hamurla bazen de ekmek hamuruyla hazırlıyorum. İkiside çok leziz oluyor. Ben üzerine sucuk,,domates,yeşil biber ve zeytin koydum. Siz istediğinizi koyabilirsiniz.



MALZEMELER:

Aldığı kadar un
1 paket maya
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
tuz

ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı salça
sucuk
domates
yeşilbiber
kekik
kaşar rendesi(Mutlaka taze kaşar olsun)
zeytin

YAPILIŞI:

1)Hamuru için bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun,kulak memesi yumuşaklığına gelince mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra (bu ölçü için söylüyorum) ikiye ayırın.
2) Herbir parçayı merdaneyle büyük fırın tepsisine sığacak kadar yuvarlak olarak açın ve yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine sulandırılmış salça sürüp çatalla bir kaç yerinden delerek fırına verin.10 dakika pişirip fırından çıkartın.
3)Bolca rendelenmiş kaşar peynirini hamurun üzerine yayın.Sonra istediğiniz malzemeleri (sucuk,domates,yeşilbiber ve zeytini) kaşarın üzerine yerleştirin ve fırına verin.

Ekmek hamuruyla yapmak isterseniz, aldığınız ekmek hamurunu biraz unla açarak yağlanmış tepsiye yayın. Hamurun üzerine salçalı suyu ve iç malzemelerini koyup pişirin.

Ekmek hamurunu önceden pişirmenize gerek yok.