Translate
12 Nisan 2010 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Pazardan kereviz alırken satıcı teyze kerevizi birde pırasa ile pişir o zaman kokusu olmuyor dedi.Ben normalde patates ile pişirirdim teyzeyi dinledim pırasa ile pişirdim ama dediği gibi kokusunu falan almadı bence patateslisi daha da lezzetli oluyor...
MALZEMELER:
4 adet kereviz
3 adet soğan
2 adet patates(yada 1 adet pırasa)
1 yemek kaşığı salça
limon suyu
zeytinyağ
1 adet havuç
tuz,1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI:
1)Kerevizler limonlu suya küp küp doğranır.
2)Tencereye zeytinyağ konur üzerine piyazlık olarak doğranan soğanlar yerleştirilir.Havuç,kereviz,salça,tuz ve şeker eklenip hepsi karıştırılır.
1 çay bardağı su ilave edip bir iki damla limon sıkılarak yavaş yavaş pişirilir.Altını söndürünce kerevizin yapraklarını ince ince doğrayıp ilave edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
ilginç pırasalısını hiç duymamıştım.ellerinize sağlık
Ellerinize saglik nefis görünüyor.
ELLERİNE SAĞLIK CANIMM KOKUSUDA SEBZENİN ÖZELLİĞİ BEN ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK..
Bende hep patatesle yapıyprum ellerine sağlık canım....
Saniyecim ellerine saglik çok severim ve çok lezzetli olur,öpüyorum seni.
Çoook severim canım ama ben genelde portakal suyu ile pişiriyorum hem tadı çok keyfili oluyor hem de pişerken kokmuyor.
Sevgiler,
Evren
eline sağlık değişik olmuş şifa olsun
Yorum Gönder