Bu Blogda Ara

22 Kasım 2009 Pazar

ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI

Fotoğraf-0140

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı tarhana
yeterince su(varsa tavuk suyu)

YAPILIŞI:

1)Tel şehriyeyi tavada yağ koymadan pembeleştirin.Ve soğumaya bırakın.
2)Tencereye tereyağını koyun üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Tel şehriyeyi de ekleyerek kavurmaya devam edin. En son salçayı ekleyin ve suyunu koyarak kaynamaya bırakın.
3)Daha önceden bir tabakda ıslattığınız tarhanayı kaynayan suya dökerek sürekli karıştırarak pişirin.

18 Kasım 2009 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN SOSLU TİRAMİSU

böğürtlen

Daha önce yaptığım çilekli tiramisunun aynısını yaptım fakat üzerine çilek sosu yerine yine daha önce yaptığım böğürtlenli tatlı da olduğu gibi böğürtlen sosu döktüm.Tek bir farkla onda böğürtleni çiğden pudra şekeri ile blenderlayıp kullanmıştım.Bunda pişirdim.

Böğürtlen sosu:

750 gr blenderden geçirilmiş böğürtlen
1/2 su bardağı şeker
İkisini bir tencereye alarak pişirin. Kıvama gelince yani katılaşmaya başlayınca altını kapatın ve ilistirden geçirin.Sonra istediğiniz pastanın üzerinde kullanın.

Yapmış olduğum tiramisunun özellikle kremasını tavsiye ediyorum.Kıvamı ve lezzeti çok güzel oluyor.

PATATES SALATASI



Bildiğimiz bir patates salatası fakat değişik bir sunumla servis yaptım.....Birkaç sitede görmüştüm,ama hangi siteler di unuttum.
Tarifi kısaca patatesi püre yaptım,içine sıvıyağ,limon ve tuz ekleyerek harmanladım..Silikon kalıblarının içine doldurdum.Ortasına bir oyuk yaptım.Oyuğun içine süzme yoğurtlu sarımsak doldurdum.Dolabta beklettiktan sonra silikon kalıblarından çıkardım...Servis aşamasında tereyağında kırmızı biber eritip döktüm.Salata dilimleri ile süsledim.

16 Kasım 2009 Pazartesi

BOMBA İNCİR

Bu pastayı yediğimden beri sürekli canım ondan yemek istiyor sanki bulaşıcı.Ben öyle tatlı tutkunu falan değilim ama bu pastayı inanılmaz çok sevdim...
Yıldız Hanıma çok teşekkür ediyorum.İlk kez onda yedim ve hemen tarifi aldım.Ve gelen ilk misafirlerime yaptım...Hepinize tavsiye ederim...Benden söylemesi...

incir

MALZEMELER:

4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz içi
10 adet kuru incir
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı undan biraz fazla
üzeri için,
1 paket çikolata sosu

YAPILIŞI:

1)Şeker ve yumurtayı iyice çırpın,sıvıyağ,fındık içi,tarçın,kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.Kek hamurundan daha sulu bir hamur olacak...Yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
2)İncirleri 4'e bölün.Tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.Ve fırına verin.İçi çok sulu olduğı için çok yüksek ısıda pişirmeyin.Ben 160 derecede pişirdim.
3)Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ilınınca kekin üzerine dökün...

15 Kasım 2009 Pazar

MİSAFİR SOFRAM

Cuma akşamı apartman günümüzün sırası bendeydi...Çok güzel eğlendik sohbet ettik ,tabi sadece sohbet olmaz birşeylerde yedik..İşte onlardan bazıları,tariflerini en kısa sürede yayınlayaçağım..

SÜTLÜ ISPANAK BÖREĞİ
ıspanak
ARPA ŞEHRİYE SALATASI
süzme
MERCİMEK KÖFTESİ
PATATES SALATASI
BOMBA İNCİR
incir1
CEVİZLİ DOLAMA
dolama
BÖĞÜRTLEN SOSLU TİRAMİSU
böğürtlen
KREM KARAMEL

10 Kasım 2009 Salı

KIRMIZIBİBERLİ BULGUR PİLAVI




İşten eve dönmeden düşünmeye başlamıştım ? Eve gidince ne yapsam? Tabi bunu düşünürken çocukları hiç aklımdan çıkarmıyorum.Çünkü onların sevdiği şeyleri yapmak lazım.Gerçi çok yemek seçen çocuklar değiller Allahtan.


Tabi bu arda kızım eteklerimde anne diye çekiştiriyor,oğlum o benim bana versin diye bağırıyor. Olaya el koyup kızı babasına gönderdikten sonra işe giriştim. Sonuç resimdeki gibi.

Yapılışına gelince ölçülü yapmadığım için ölçü yok.

-Soğan ve yeşilve kırmızı biberi sıvıyağda kavurdum.
-Bir iki dakika sonra domates rendesini de ekleyip karıştırdım.
-Suyu ve tuzu ekleyerek tencerenin ağzını kapattım.
-Su kaynayınca bulguru ilave ettim. Kapağı kapattım ve altını kısarak 10 dakika daha pişirdim. Demlendikten sonra tavuk ve turşuyla afiyetle yedim. İnanın çok güzel olmuştu yada ben çok actım bana öyle geldi.

9 Kasım 2009 Pazartesi

GÜZEL LEZZETLER




Bugün içimden birçok güzel lezzet yazmak geldi.İsteyen beğendiğinden alsın.

Kızımın yaşgünü pastası,biraz geçikmeli de olsa yayınlayayım dedim.
Pandispanyayı yaptım üçe böldüm,sütle ıslattım,aralarına krem şanti ve muz koydum..En üzerine çikolata sosu döktüm.
Kenarlarını süslemek için bitter çikolatayı erittim yağlı kağıda pastanın yüksekliği kadar sürdüm.Ve pastanın kenarlarına yapıştırdım. Yarım saat donduktan sonra yağlı kağıdı çıkardım....En son üzerini fileto fıstıkla süsledim.


Dün Sevgili arkadaşımız Nevin'e bebek görmeye gittik.Allah analı babalı büyütsün çok tatlı bir kızı oldu.Adı Defne...Arkadaşımız bize çok güzel bir sofra hazırlamıştı. Bunlardan en beğenilen ve herkes tarafından tarifi alınan lezzet tahinli rulo oldu.İşte tarifi,



MALZEMELER:

6 adet baklavalık yufka
ceviz veya fındık içi
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı tahin
tereyağ
üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI:

1)1 adet yufka masaya serilir,üzerine erimiş tereyağ gezdirilir ve 2.yufka üzerine konur.
2)Bunun üzerine fındık,şeker ve tahin serpilir.Rulo yapılır verev olarak kesilir ve 10 dakika pişirilir.
3)Servis aşamasında üzerine pudra şekeri dökülür.

Diğer bir lezzetde Armutlu ıslak kek ...Buda çok beğenildi...Tarifi Oktay usta'dan almış.Aynen ordan alıp yayınlıyorum......

MALZEMELER :

3 yumurta
1 su b. esmer ve beyaz toz şeker
2 çorba k. toz fındık
2 çorba k. kakao
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Islatmak için:

1,5 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
2 çorba k. toz şeker
1 çorba k. kakao

Arası için:

2 armut
2 çorba k. toz şeker

Üzeri için:

1 paket çikolata sosu veya eritilmiş bitter çikolata

YAPILIŞI :

1)Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer ve beyaz toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.
2)Daha sonra üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Üzerine 2 çorba kaşığı kakao ,2 çorba kaşığı toz fındık ilave edin ve mikserle çırpın.
3)üzerine 4 çorba kaşığı un,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Keki kek kalbına boşaltın.Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında keki pişirin.
4)2 adet armutun çekirdeklerini çıkartın.
Armutları küp olarak kesin.Tavaya armutları alın.Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve armutları pişirin.
5)Keki ıslatmak için bir kaba 1.5 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine sıvıyağ,2 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin ve karıştırın.
6)Pişen keki soğutun.Soğuyan keki ortadan kesin ve ortasına armutlu harcı ilave edin.Armutların üzerine sos kısmının yarısını dökün.Üzerine kekin kapak kısmını kapatın.Kekin üzerine kalan sosu dökün.
7)Keki daha sonra servis tabağına kalıbından ters çevirin.Bitter çikolatayı benbari usülde ertin.Kekin üzerine eritilmiş olan çikolatayı dökün.Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.

8 Kasım 2009 Pazar

CEVİZLİ MISIR EKMEĞİ


Yazdan kalma bir lezzet...yanında turşu kavurması ile süper gider...Çok basit ve lezzetli bir tarif..

MALZEMELER:

3 su bardağı mısır unu
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı sızma zeytinyağ
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase iri ceviz içi

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün,elinizi ıslatarak üzerini düzleyin ve 180 derecede pişirin.

1 Kasım 2009 Pazar

HALLEY PASTA




Komşularımızla her ay toplanıyoruz. Bu ay sevgili komşum Meltem'e gittik. Çok eğlenceli bir gecenin ardında sizlere bu pastayı getirdim. Pastayı Meltem'in ablası (kendisi benim aynı zamanda üniversite folklor ekibinden hocam olur)Şebnem yapmış.Çok iyi de yapmış çok basit ve çok lezzetli bir pasta olmuştu.

Bu arada kırmızıbiberli turşu tarifimi yan komşumdan aldığımı söylemiştim. Komşun biraz sitem etti ismimi yazmamışsın diye..İşte söylüyorum o tarifi aldığım yan komşumun ismi Hatice olup kendisi öğretmendir.

gelelim pastamızın tarifine....
Malzemeler kişi sayısına göre değişebilir...

MALZEMELER:

2 paket yulaflı bisküvi
2 adet muz
1 paket krem şanti
1 paket hazır çikolata sosu
üzeri için fındık ve hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1)Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
2)Çikolata sosunu da üzerindeki tarife göre hazırlayın.
3)1 tane bisküviyi alın üzerine krem şantiyi sürün,onun üzerine muzları dilimleyin  2.bisküviyi koyun tekrar krem şanti ve muz koyup 3. bisküviyi koyun.
4)Bütün bisküvilere aynı işlemi yapın.
5)Üzerlerine kaşıkla çikolata sosu dökün fındık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın...