Translate

22 Kasım 2009 Pazar

ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI

Fotoğraf-0140

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı tarhana
yeterince su(varsa tavuk suyu)

YAPILIŞI:

1)Tel şehriyeyi tavada yağ koymadan pembeleştirin.Ve soğumaya bırakın.
2)Tencereye tereyağını koyun üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Tel şehriyeyi de ekleyerek kavurmaya devam edin. En son salçayı ekleyin ve suyunu koyarak kaynamaya bırakın.
3)Daha önceden bir tabakda ıslattığınız tarhanayı kaynayan suya dökerek sürekli karıştırarak pişirin.

Hiç yorum yok: