Translate

12 Kasım 2008 Çarşamba

ÇİLEKLİ TİRAMiSU

Misafir soframdan kalma bir lezzet daha. Bu da çok beğenilmişti. Hepinize tavsiye ederim.

Fotoğraf-0169

MALZEMELER:

15 adet kedidili
2 adet muz
2 kase çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe

KREMASI:
6 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
4 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

üzerini süslemek için,
file fıstık ve çilek

YAPILIŞI:

1)Krema için labne peyniri hariç bütün malzemeyi karıştırarak pişirin. Soğuyunca labne peynirini ekleyerek karıştırın.
2)Servis tabağınızın en altına kedidillerini yerleştirin. 1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı nescafeyi çözdürün ve kedidillerini bu karışımla ıslatın.Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin.
3)Soğuyan kremayı muzların üzerine dökün.
4)Çilekleri pudra şekeri ile blenderden geçirerek kremanın üzerine dökün. File fıstıkla süsleyerek servis yapabilirsiniz.