1)MERCİMEK ÇORBASI
2)İNEGÖL KÖFTESİ
3)EKŞİLİ PATATES
4)ŞEHRİYELİ PİLAV
4)BULGURLU LAHANA DOLMASI
5)HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER:
1/2 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
1/4 su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
1/4 bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
YAPILIŞI:
1)Kıymaya, çekilmiş ekmek içi galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
2)Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
3)Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.
Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz, oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.
Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın. Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis yapabilirsiniz..
Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.
NOT:İNEGÖL TARİFİ EVCİNİNDEN ALINMIŞTIR.
4 yorum:
köfteye hiç hayır diyemem.ellerine sağlık canım.sevgiler.
ellerine sağlık arkadaşım
aynen bende köftenin hiçbir çeşidine hayır diyemem ellerinize sağlık..
Merhaba ellerine sağlık bayağı bekletmeli bir köfteymiş ama çok lezzetli görünüyor tombul tombul sevgiler...
Yorum Gönder