Translate

2 Mayıs 2010 Pazar

HAŞHAŞLI KEK



MALZEMELER:


3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 su bardağı Haşhaş
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı  portakal suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

üzeri için:
2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
1 paket hazır meyve sosu

YAPILIŞI:

1)Kek için,şeker ve yumurtayı çırpın,sırayla diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.yağlanmış kalıbınıza dökerek pişirin.
2)Kek pişerken 1 Su bardağı şekeri 1 Su bardağı su ile kaynatmadan pişirin ve soğumaya bırakın.Kek pişip biraz dinlendikten sonra sıcakken şerbetle ıslatın kekin iyice soğumasını bekleyin..
3)2 Paket kremşantiyi 2 çay bardağı sütle hazırlayın ve kekin üzerine sürün.
4)En son meyve sosunu vişne suyuyla hazırlayıp üzerine dökün.