Translate

29 Ocak 2009 Perşembe

PERDE PİLAV

Bu aralar hergün arazideyim sizleri ziyaret edemiyorum ,izin dönüşü işler birikmiş ..
Biraz rahatlayınca hepinize teker teker uğrayaçağım. Araziye gitmeden önce en azından bir tarif yayınlayayım dedim.

Pere pilav aslında hamurla yapılır ve özel bir kabıda vardır. Benimkisi çatma perde pilav yani kolayı.Çalışan biri olarak aklıma gelince hemen yufkayla yaptım.Fakat tek birbüyük kapta hazırlamak yerine küçük kaselerde kişiye özel tek porsiyonlarda yaptımBunu nino da görmüştümve hoşuma gitmişti. Kendisine teşekkürler.

perde pilav

MALZEMELER:

iÇ PİLAV İÇİN,
3 kase pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 adet soğan
tuz,yenibahar,kimyon
1 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ

3 adet tavuk göğsü
2 adet yufka
üzeri için 1 ymurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Pirinçi sıcak su ve tuzla 1 saat önceden ıslayın.
2)Tavuk göğüslerini haşlayın ve ince ince didin.
3)Soğanları ince ince doğrayın ve sıvıyağ ,tereyağ karışımı ile kavurun.Sonra dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya devam edin.Fıstıkların rengi dönünce iyice yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçi ekleyin.Bu arada tuzunu da ilave edin.
4)1-2 dk çevirince iyice yıkanmış kuş üzümlerini tencereye ekleyin ve pirinç kavrulana kadar karıştırın. Diğer baharatları ve sıcak suyu ekleyerek pişmeye bırakın.
5)İç Pilav dinlendikten sonra tavukları ilave ederek karıştırın. Tavuk yerine çiğerde kullanabilirisiniz.
6)Her bir yufkayı dörde bölün.Bir kasenin içine yayın ve iç pilavdan koyduktan sonra kenarlardaki yufkaları üzerine kapatarak ters çevirerek tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Misafir ağırlamak için süper bir menü hepinize tavsiye ederim. İç pilavı sade olarak da servis yapabilirsiniz.

12 yorum:

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık sevgili saniyesultan
Bende ara sıra yaparım. Üst katta Siirtli komşularımız var onlar kendileri tuttukları hamurdan yapıyorlar nefis oluyor.
Sevgilerimle

HÜLYA dedi ki...

CANIM GÜNAYDIN

PERDE PİLAVINI YUFKAYLA HİÇ DENEMEMİŞTİM AMA ÇOK PRATİK VE LEZİZ GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK İLK FIRSATAT DENEMEK İSTİYORUM ..

SEVGİLER CANIM ÇOOK ÖPTÜM

Adsız dedi ki...

pek güzel görünüyor perde pilavı..ellerine saglık canım..sevgiler.

simayhobievi dedi ki...

eline sağlık saniye hanım en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler

Adsız dedi ki...

çok şık ve leziz görünüyor canım,ellerine sağlık..

işlerinde kolaylıklar dilerim..


not:yorum yazarken imlecin çıkması için bi tane gülen surat ekleyip yazarsan olacaktır:)

Feyza Fidan dedi ki...

Saniyecim, çok merak ettiğim bir pilav bu, çok lezzetli olmuş belli ki..Ellerine sağlık..
Öpüyorum...

saniyesultan dedi ki...

papatya prensesim dediğini yaptım ama olmadı. Gülen suratlar yazı yazması kısmını tamamen kapatmış hiç bir şekilde açamadım.

Nur dedi ki...

Merhabalar,
Benimde denemek istedigim bir pilav türü porsiyonluk hazırlanması servis için güzel bir fikir inşallah bende deneyecegim ellerinize saglık
Sevgiler..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmmmm şahanee olmuş ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben yarın okulda bu pilavı yapıp sınav olucam da acaba bu sizin yaptığınız tarifde kaç kişilik pilav çıktı ortaya ve tavuk göğüslerini pilav piştikden sonra mı katıyoruz içine :)

saniyesultan dedi ki...

sınavınızda başarılı olmanızı dilerim.Bu tarifle yaklaşık 15-20 kişi doyurabilirsiniz.Evet pilav pişip dinlendikten sonra tavuk göğsünü koyup karıştırın ve yufkaların içine koyun.

Adsız dedi ki...

bayılıyorum bu perde pilavına beee :) yarın eşime süpriz yapıp akşam yemeğinde yapayım bari.... tarif için süper gözüküyorlar. pratik olması hoşuma gitti aslında uğraşılsa daha zevkli olur, uğraşınca yapılan yemek daha bi lezzetli oluyor ama bu tarif çalışanlar için süper olmuş dillerine sağlık "hamarat erkek :) "