Translate

12 Ağustos 2010 Perşembe

YAZ TÜRLÜSÜ

MERHABA...
Tarife başlamadan önce Meltem hanım bir soru sormuş ona cevap vereyim...Patlıcanları haşladıktan sonra sadece mısır ununa buluyoruz.Yumurtaya bulamak yok...Sitemi beğenmenize de çok memnun oldum.Her zaman beklerim.
Bu sıcaklarda kolay ve lezzetli bir yemek zeytinyağlı severler için ideal...

MALZEMELER:

2 adet patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,zeytinyağ

YAPILIŞI:

1)Patlıcanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin.Diğer sebzeleri küp küp doğrayın.
2)Tencereye sırasıyla zeytinyağ,soğan,sarımsak,patlıcan,kabak,patates ve domatesleri koyun.Tuz ve şekerini da ekleyerek kendi suyuyla pişirin.