Translate

22 Mayıs 2018 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ 11.GÜN

1)Yalancı İşkembe Çorbası
2)Geleli Kebabı
3)Arpa Şehriyeli Pilav
4)Cacık
5)Gürcü tatlısı




GELELİ KEBABI







MALZEMELER:

1.5 kg bostan patlıcan
1.300 gr antikot et
3 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
4 adet küçük yeşil biber
sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber


YAPILIŞI:

1)Patlıcanları fırında közleyin.Közledikten sonra kabuklarını alın ve ince ince doğrayın.Kararmasın diye biraz limon sıkıp karıştırın.
2)Soğan ve yeşil biberi sıvıyağda soteleyin.Soğanlar ölünce kuşbaşı doğradığınız etlerinizi ilave edin.(etlerinizin pişmeyeceğini düşünüyorsanız önceden biraz pişirin.)Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.Domatesleri ekleyin,baharatlarını koyun çok az su ilavesiyle pişirin.Ben bu arada tereyağda ekledim.
3)Pişen etleri kare borcamın altına koyduğunuz közlenmiş patlıcanların üzerine dökünResimdeki görüntü bu haline ait.
4)Misafirlere servis yapmadan önce 10-15 dakika fırına vererek servis yapın.


Hiç yorum yok: