Translate
22 Mayıs 2018 Salı
RAMAZAN MENÜSÜ 10.GÜN
1)Çeşmi Nigar Çorbası
2)Patates(Kıbrıs)Köftesi
3)Domates Soslu Makarna
4)Ayran
5)Portakallı Revani
PATATES(KIBRIS)KÖFTESİ
MALZEMELER:
300 gr kıyma
1 adet soğan
3 dilim bayat ekmek
1 adet patates
maydanoz
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
1)Kıymayı karıştırma kabınıza alın,içine soğanı ve patatesi rendeleyin.Ekmeği ufalayın.
2)Biraz sıvıyağ gezdirin. Maydanoz,tuz ve karabiberini ekleyerek yoğurun.
3)Şeklini vererek kızartın.
Makarnanın sosu:
yarım kavanoz yazdan hazırlanmış domates sosu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet sarımsak
tuz,kuru nane
Hepsini karıştırarak pişirin ve makarnanızın üzerine dökün.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder