Translate

22 Mayıs 2018 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ 10.GÜN



1)Çeşmi Nigar Çorbası
2)Patates(Kıbrıs)Köftesi
3)Domates Soslu Makarna
4)Ayran
5)Portakallı Revani


PATATES(KIBRIS)KÖFTESİ



MALZEMELER:

300 gr kıyma
1 adet soğan
3 dilim  bayat ekmek
1 adet patates
maydanoz
tuz,karabiber


YAPILIŞI:

1)Kıymayı karıştırma kabınıza alın,içine soğanı ve patatesi rendeleyin.Ekmeği ufalayın.
2)Biraz sıvıyağ gezdirin. Maydanoz,tuz ve karabiberini ekleyerek yoğurun.
3)Şeklini vererek kızartın.



Makarnanın sosu:

yarım kavanoz yazdan hazırlanmış domates sosu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet sarımsak
tuz,kuru nane

Hepsini karıştırarak pişirin ve makarnanızın üzerine dökün.

Hiç yorum yok: