Translate

30 Ağustos 2010 Pazartesi

KIŞLIK DOMATES


Sevgili komşum Meltem her sene bu şekilde domatesi hazırlayıp kışın kullanırmış.Bu sene bende yapayım dedim.
Nasıl mı?
Çok kolay...Uzun domates olursa daha iyi olur çünkü onlar daha etli oluyor...
5 kilo uzun(bursa domateside deniyor) domatesi rendeleyin.Yaklaşık tam 1 saat pişirin.Sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çevirerek saklayın.
Kışın kullandıktan sonra açılmış kavanozu dolabta saklayın.

Bir arkadaşım yorumunda 1 saat pişirmenize gerek yok suyunu çeksin yeter demiş.Evet suyunu çekene kadar pişiriyorsun ve ben denedim 5 kilo domates suyunu yaklaşık olarak 1 saat sürede
çekti....Tabi bu süre domatesden domatese değişir....Sulu domates olursa süre daha uzar...