Çiğ köftenin yanında menümde,
Sirkeli Unlu Börek
Yoğurtlu Karnabahar ve Brokoli salatası
Sebzeleri buharda haşladım. Közlenmiş kırmızıbiber, kornişon turşu, maydanoz, yoğurt, sarımsak ve biraz mayonez ile karıştırdım.
Kuru Sebze salatası
Ayvalı Muhallebi Tatlısı
Dilim haliyle,
Daha önce yaptığım haliyle üzerine tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz. Fakat bu sefer Muhallebisine başka tarif uyguladım ve üzerine kadayıf dökmedim...
yeni tarif:
1 paket yulaflı bisküvi
2 adet büyük ayva
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
fındık ve tarçın
Muhallebisi:
1 kg süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
piştikten sonra 1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için,hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1)Ayvaları rendeleyin şekerle ve su ile iyice çekene kadar pişirin. Altını söndürünce iri kıyılmış fındık ve tarçını ekleyerek karıştırın.
2)Muhallebi için bütün malzemeyi karıştırarak pişirin. Pişince yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle çırpın.
3)Kare borcamın altına ayvalı karışımı yayın. .Üzerine rondadan geçirilmiş bisküvileri dökün. Onun üzerine de muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi ile süsleyin.
tarif:ufuk mutfakda
1 yorum:
Ellerinize sağlık. çok güzel görünüyorlar.
Yorum Gönder