Translate

10 Mart 2013 Pazar

KADAYIFLI AYVA TATLISI


    Hafta sonu Asiye arkadaşımdaydık.Tabi fotoğraf makinesini getirmediğim için istediğim gibi resimler çekemedim.Sağolsun Neslihan'ın telefonuyla çektik.Güne gelmeden önce üç arkadaş anlaştık aynı elbiseleri giydik,tabi diğerleri anlaştığımızı bilmedikleri için pişti oldunuz deyip durdular.İşte size altın kızlar,Bu resimde bize anı kaldı.



MALZEMELER:

3 paket burçak bisküvi
4 adet ayva
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Muhallebi için,
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için,
kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:

1)Ayvaları rendeleyin,1.5 su bardağı şekerle suyunu iyice çekene kadar pişirin.Altını söndürünce iri kıyılmış ceviz ve tarçını ekleyererk karıştırın.
2)Muhallebi için bütün malzemeyi karıştırarak pişirin.
3)Büyük dikdörtgen borcamın altına burçak bisküviyi dizin.Üzerine ayvanın tamamını yayın tekrar burçak bisküvileri dizin.Muhallebiyi döükün.
4)Kadayıfı ister tavada ister fırında tereyağla kavurun.İyice kıtır olunca ince dövülmüş cevizi ekleyin.
5)Muhallebinin üzerine kadayıfı yayın.

Çok lezzetli bir tatlı olmuştu hepimiz ikişer dilim yedik.Tatlıyı Kadriye yaptı onun ellerine sağlık.Ayrıca annesi  çok hasta ona Allah'tan kuvvet diliyorum.