Translate
10 Mart 2013 Pazar
KADAYIFLI AYVA TATLISI
Hafta sonu Asiye arkadaşımdaydık.Tabi fotoğraf makinesini getirmediğim için istediğim gibi resimler çekemedim.Sağolsun Neslihan'ın telefonuyla çektik.Güne gelmeden önce üç arkadaş anlaştık aynı elbiseleri giydik,tabi diğerleri anlaştığımızı bilmedikleri için pişti oldunuz deyip durdular.İşte size altın kızlar,Bu resimde bize anı kaldı.
MALZEMELER:
3 paket burçak bisküvi
4 adet ayva
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Muhallebi için,
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için,
kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
1)Ayvaları rendeleyin,1.5 su bardağı şekerle suyunu iyice çekene kadar pişirin.Altını söndürünce iri kıyılmış ceviz ve tarçını ekleyererk karıştırın.
2)Muhallebi için bütün malzemeyi karıştırarak pişirin.
3)Büyük dikdörtgen borcamın altına burçak bisküviyi dizin.Üzerine ayvanın tamamını yayın tekrar burçak bisküvileri dizin.Muhallebiyi döükün.
4)Kadayıfı ister tavada ister fırında tereyağla kavurun.İyice kıtır olunca ince dövülmüş cevizi ekleyin.
5)Muhallebinin üzerine kadayıfı yayın.
Çok lezzetli bir tatlı olmuştu hepimiz ikişer dilim yedik.Tatlıyı Kadriye yaptı onun ellerine sağlık.Ayrıca annesi çok hasta ona Allah'tan kuvvet diliyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
ay çokk komikmişş yaa
ay harikasınız:)
üçünüz beraber :)
arkadaşının ellerine sa sağlık canım..
tatlı nefis..
sevgiler..
:)))) valla çok şeker olmuşsunuz...
Sevgiler
Evren
Çok tatlı olmuşsunuz.Ağzınızın tadı,dostluğunuz hiç bozulmaz İnşallah..:)Kıskananlar çatlasın..
Tatlı ço kdeğişik olmuş.Bu blogdaki tüm tarifleri takip ediyorum deneyeceğim çok tarif var.Elleriniz dert görmesin.İyi ki varsınız:)
sultanım harikasınız kızlara selam.
eline sağlık :)
Saniye hanım..sizin sessiz takipçilerinizdenim..mutlaka hergün açar sizin ne yaptığınıza bakarım..çok değişik ve ilginç tarifleriniz var..bu tarifide denemek istiyorum..Ancak bişey sormak istiyorum burçak bisküviler sütle filan ıslanıyormu? ya da ayvalar bisküvileri yumusatmaya yeterli oluyormu..ilginize şimdiden teşekür ederim..sevgiler..
sessiz takipçim ,yorumunuza çok sevindim yaptıklarımın bir kişi bile olsa birilerine faydası varsa
ne mutlu bana. Sorunuza gelince burçak bisküvisini sütle ıslatmıyoruz zaten çok yumuşamasını da tercih etmiyoruz.Ayvanın ona verdiği yumuşaklık yeter.
Yorum Gönder