Hafta sonu misafirlerim için hazırladığım sofram...5 çeşit yapma zorunluluğumuz olduğu için menüyü hazırlarken bayağı zorlandım.
Menümde,
1)Kıymalı Börek
2)Katmer poğaça
3)Yoğurtlu Patates salatası
4)Kuru sebze salatası
5)Cocostar pasta
COCOSTAR PASTASI
MALZEMELER:
Keki için,
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un( yaklaşık 1. 5 2 su bardağı kadar)
Keki ıslatmak için,
1 su bardağından 2 parmak eksik süt ve 1 yemek kaşığı şeker
Ara krema,
1 kutu kremşanti (ikili)
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
Ganaj için;
1 kutu çiğ krema (200ml)
120gr. Bitter çikolata
YAPILIŞI:
1) Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.2) Daha sonra sıvı yağ, su ve sütü ekleyerek tekrar çırpın.
3) Sonra kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar çırpın.
4) Yağlı kağıt serilmiş 26 cml lik kelepçeli kalıba dökün. 180°fırında 25-30dk. pişirin.
5) Kek soğuduktan sonra süt ve şeker karışımı ile ıslayın.
6)Kelebçeli kalıbın alt tabanını çıkarıp servis tabağınıza alın. Kelepçesini çıkarmayın.
7) Ara kremasını yapmak için krem şantileri 1 bardak sütle çırpın. İçine eritilmiş tereyağ, pudra şekeri ve hindistan cevizini de ekleyerek karıştırın.
8)Ara kremayı kekin üzerine dökün ve yayın
9) Bu arada kekimizi 1 saat bu şekilde dolapta bekletelim.
10)Ganaj için, hazır kremayı b ir kaba koyun ve ocağa koyun. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve içine kırdığınız bitter çikolataları ekleyip eriyene kadar sürekli karıştırın.
11)İyice soğuyunca kekin üzerine dökün ve 1 gece dolapta bekletin . Ertesi gün kelepçeden ayırıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
tarif, Müzeyyen Dinç YİĞİT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder