Bu Blogda Ara

28 Aralık 2008 Pazar

KAR YAĞDI

MALZEMELER:
* 1 paket etimek

Islatmak için:

* 1 su b. pekmez
* 2 su b.su

Muhallebisi için:
* 4 su b. süt
* 2 silme çorba k.un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 p. vanilya
* 1 su b. toz şeker
* 1 paket toz şanti
* 1,5 su b. süt

naryağdı
YAPILIŞI:

1)1 paket etimeği fırın kabına dizin.Etimeği ıslatmak için tavaya 1 su bardağı pekmezi alın.Pekmezin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin birlikte kaynatın.
2)Fırın kabına dizilmiş olan kızarmış etimeklerin üzerine sıcak olarak pekmezli suyu ilave edip etimekleri ıslatın.
3)Şantisi için bir kapta 1 paket toz şanti ile 1.5 su bardağı sütü çırpın.
4)Muhallebisi için tencereye 4 su sütü alın.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı silme unu ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya,1 su bardağı toz şeker ilave edin.Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.
5)Şantiden 1 çorba kaşığı alıp kremanın içine ilave edip karıştırın.Hazırlanan kremayı etimeklerin üzerine dökün.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine şanti sürün.Fakat şantiyi düzeltmeyin kaşıkla dalgalı dalgalı yaparak bırakın.
Üzerini nar ile süsleyeçektim fakat marketten aldığım nar bozuk çıktı ,boş olmaso-ın diye dondurucudaki çileklerle süsledim.

Asıl tarif Oktay ustaya ait. ben biraz değişiklik yaptım.

23 Aralık 2008 Salı

HARİKA PAZISI VE PDÇSE-32

Harika adında bir komşum vardı adı gibi kendide çok harika bir bayandı. Vardı diyorum çünkü 2 sene oldu Ankara'ya taşındı. Onun olduğu ortamda hep neşe olurdu. Kensine gittiğimizde bu pazılı böreği yapmıştı. O gün hemen tarifi almış ve tarif defterime harika pazısı diye yazmıştım.Sizlerede bu isimle anlatıyorum.

Yemekdeyiz programındaki bir bayan'da kaşar doğrayıcısını görünce hemen almaya karar verdim ve aldım.Böreğin üzerine de kaşar rendesi dökmek yerine bu aletle yaptığım kaşar dilimlerini koydum.O yüzden üzeri kare kare gözüktü.Çok hafif ve lezzetli bir börek hepinize tavsiye dilir.
Pazılı bir tarif olan pazı burmasının tarifini görmek isterseniz oda burada......
Etkinlik devam ediyor. Tarifim etkinliğe de gitsin.Herkesi davet ediyorum.Renkli kurabiyeler'e kolay gelsin.

pazılıharika

MALZEMELER:

2 bağ pazı
1 adet soğan
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz,kırmızı pul biber
yarım demet maydanoz
1 adet yufka
yeteri kadar kaşar rendesi

YAPILIŞI:

1)Pazıları ince ince doğrayın,soğanı da doğrayın. İkisini birbirine karıştırın ve 2 tatlı kaşığı kadar tuz atarak elinizle iyice ovun. Pazılar iyice ezilince suyun altında iyice yıkayın ve süzdürün.
2) 1 adet yufkayı rulo yapın ve ince şeritler halinde kesin.Bunun içine yumurta,süt,sıvıyağ ve iyice suyu süzülmüş pazılı soğanı ekleyin. En son maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3)Büyük dikdörtgen borcama dökün ve üzerine kaşar rendesini ekleyerek fırına verin.

21 Aralık 2008 Pazar

NOHUT SALATASI

Cuma akşamı lojman arkadaşlarımla yaptığımız gün bendeydi. Çok güzel ve eğlenceli geçen bir gecenin arkasından sizlere resimlere bakmak kaldı.
Menümde
1)SOSYETE MANTISI
2)HARİKA PAZISI
pazılıharika
3)MİNE HANIM KETESİ
kete
4)NOHUTLU SALATA
nohut

MALZEMELER:

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kırmızıbiber turşusu
3 bağ taze soğan
1 kase mısır
tuz

YAPILIŞI:

1) Daha önceden yaptığım kırmızı biber turşusunu ince ince doğradım.Yapılışı burada.
2)Haşladığım nohut ve doğradığım taze soğanları turşuya ekledim.En son mısırını ve tuzunu koyarak servis yaptım.
Yağ ve sirke koymadım çünkü turşunun kendinde vardı. Ama siz sadece közlenmiş kırmızı biberle yapmakisterseniz bunları ekleyin.
Çoklezzetli bir salata olmuştu.Şiddetle tavsiye edilir.
5)KÖSTEBEK PASTA
köstebek
6)KAR YAĞDI
naryağdı
7)MİNİK KURABİYE
tarçınlı
8)PATATESLİ TURŞU KAVURMASI
9)PIRASALI DİBLE
pırasa dible

MALZEMELER:

2 kase pirinç
3 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet soğan
tuz,kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1)Soğanı küçük küçük doğrayarak sıvıyağda kavurun. Sonra rendelenmiş havuç ve ince ince doğranmış pırasaları ekleyerek kavurmaya devam edin.
2)Yıkanmış pirinçi ekleyin 2-3 dk. daha kavurduktan sonra tuzu,şekeri ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
3)Suyunu çekinçe altını söndürerek dinlenmeye bırakın.

16 Aralık 2008 Salı

HAMBURGER EKMEĞİ


Fotograf-0099

MALZEMELER

1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta (akını hamura kattım,sarısını üzerine sürdüm.)
1 Tatli Kaşığı Tuz
1 Tatli Kaşığı şeker
1 Paket Toz Maya
Aldığı Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)


YAPILISI:

1)Ilık sütte toz mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2) Hamurun uzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin.
3)Hamurdan büyük parçalar koparıp, top haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Pişen poğacalarınızı hemen fırından çıkartıp, üzerlerine havlu veya sofra bezi örtünki kurumasın.

Oğlum bu poğacaları ortadan bölüp peynir ve domates koyarak yada köfteyle hamburger şeklinde yemeyi çok seviyor.O yüzden pişerken içine hiçbirşey koymuyorum.Hepinize tavsiye ederim.
Mayalı poğaca tarifi çok denedim ve en güzelinin bu olduğuna karar verdim. Sizde deneyin bakalım.

11 Aralık 2008 Perşembe

PAMUK TAVUK

Hafta sonu olunca çoçuklar ya tavuklu bir menü yada köfteli bir menü istiyor.
Gecen hafta ilk kez denediğim ve bundan sonra sıkca deneyeçeğim bir lezzeti sizle paylaşmak istiyorum.Tavuk göğsü o kadar yumuşak olduki tavuk göğsünü yavan bulan eşim bile beğendi.
O beğendiğine göre anlayın lezzetini.......
Tabi yanına pilav ve soğan halkaları.
Soğan halkalarını da ilk kez denedim.gerçekten benim çok hoşuma gitti.Oğlum ve eşim pek sevmediler.
Tarifi bugün yazmak istedim belki sizlerde hafta sonu denemek istersiniz.

tavuk

MALZEMELER:

8 adet tavuk göğsü
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı curry
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşışı kimyon

YAPILIŞI:

1)Tavuk göğüsleri enlemesine ince ince kesin. Yani fileto haline getirin.
2)Bir kabın içine un koyun,kesilen tavuk göğüsleri unun içine atarak 15 dakika bekletin.
3)Başka bir kabın içine,zeytinyağ,limon kabuğu rendesi,curry,süt ve baharatları koyarak karıştırın.
4)Fazla ununu aldığınız tavukları bu karışıma bulayıp 1 saat kadar bekletin.
5)Yağsız tavada arkalı önlü kızartın.

SOĞAN HALKALARI:

Soğanları halka halka doğrayın ve halkaları tek tek ayırın.Eşit miktarda un ve nişastayı derin bir kasede karıştırın.Sarımsak ve istediğiniz baharatları ekleyin.En son boza kıvamına gelene kadar soda ekleyerek çırpma teli ile iyice karıştırın.

Hazırlanan bu sosa soğan halkalarını batırarak kızgın yağda kızartın.

Not:
tavuk tarifi SELİN ÇAĞLAYAN'A, soğan halkaları da SERİNMAVİ arkadaşlarıma ait.Her ikisine de teşekkürler.

2 Aralık 2008 Salı

KUMPİR

Misafirlerimin en beğendiği lezzet börekden sonra Kumpir oldu. Gayet basit fakat çok lezzetli bir tarif.
hepinizin bir kumpir tarifi mutlaka vardır bu da benimki.
kumpir1

MALZEMELER:

6 adet patates
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 yemek kaşığı tereyağ
tuz,kırmızı biber
üzeri için,
sucuk,sosis,domates,yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla iyice ezin.
2)1/2 su bardağı kaşar rendesini,3 yemek kaşığı tereyağı,sütü ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve fırın kabına dökün.
3)Kalan 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini de üzerine dökerek fırına verin.
4)Kaşarlar eriyince doğranmış sucuk,sosis,domates ve biberleri üzerine koyarak tekrara fırıne verin.
5) Salça ve pul biberi tereyağda eritin ve en son üzerine gezdirerek servis yapın.