Translate

19 Temmuz 2008 Cumartesi

PAZI BURMALISI

Blogcu arkadaşım oburfil geleçeğini söyleyince ne yapayım diye düşündüm fakat çokda zamanım yoktu aklıma buralarda meşhur olan pazı burmalısı yapmak geldi.Ama açmaya vakit olmadığı için hazır yufkayla yaptım. Yiyenler özellikle annem(ilk kez yedi) çok beğendi
artık ıspanaklı yerine bu böreği yapaçağım dedi..

HPIM1602.JPG

MALZEMELER:

3 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ
500 gr pazı
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 kase haşlanmış pirinç(kalmış pilav 'da olabilir.)
tuz,karabiber,kırmızıbiber

Sos malzemesi:

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta

YAPILIŞI:

1-) Soğanı sıvıyağda kavurun. Pazıları doğrayın ve haşlayın.Haşlanan pazıları soğana ilave ederek kavurmaya devam edin,indirmeye yakın haşlanmış pirinç ve baharatları ekleyin.3-4 dk daha kavurduktan sonra altını söndürün.
2-) 3 yufkayı üst üste koyarak 4'e bölün.(12 tane çeyrek yufkamız olacak.) Herbir çeyrek yufka parçasına eritilmiş tereyağdan sürün ve yay şeklindeki kenarına pazılı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
4-) Hazırladığınız ruloları yağlanan fırın tepsisinin ortasından başlıyarak spiral biçimde yerleştirin.
5-) Sos malzemelerini karıştırarak böreğin üzerine dökün. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.

Ben ayrıca üzerine tekrar tereyağ parçaları koyuyorum.