Translate

4 Ekim 2008 Cumartesi

SOSYETE MANTISI

Bundan tam 20 sene evvel ben lise sondayım. Nerden öğrendiysem onu hatırlamıyorum,annemim her gelen misafirine bu tarifi yapıyorum.Tabi herkes beğeni ile bahsediyor...benim ve annemim çok hoşuna gidiyor....

Aradan yıllar geçti ben evlendim kendi misafirlerim gelir oldu ama bu tarifi unutmuşum.Bayram tatili sebebiyle evde kalınca kitablarımı bir gözden geçireyim dedim. Birde baktımki pasta defterim..o zamanki yazılarımla önümde duruyor..eskiyi hatırladım elime defterimi alır,annemim yaptığı her yemeği yazardım..patates yemeği,şehriyeli çorba....İlk evlendiğimde çok faydası olmuştu....

Neyse tarife gelelim...pastalar kısmındaki ilk tarif buydu..sosyete mantısı....ama sizin bildiğiniz değil....hemen o günler aklıma geldi....ve geçtim mutfağa 20 sene sonra yine yaptım....Eşim ve çoçuklar çok beğendiler bende çok mutlu oldum eskigünlere dönmüş oldum....

Fotoğraf-0085

Tarifini en kısa zamanda .Yapım aşamalarını tek tek çektim ve sizlerle paylaşaçağım.

evet tarife gelelim...önce temiz bir tülbent bulmanız gerek..ben hemen yapmayı aklıma koyduğum için çarşıya çıkıp almayı bekleyemedim,çeyizimdeki hiç kullanılmamış tülbentin oyasını sökerek kullandım.

MALZEMELER:

4 yufka
300 gr kıyma
2 adet soğan
tuz,karabiber
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

Kıymayı rendelenmiş soğanla iyice kavurun ve baharatları ekleyin.

My creation

Resimlerde görüldüğü gibi önce iki yufkayı üst üste koyarak ortadan ikiye katlayın.
Sonra düz kenarına kavrulmuş kıymayı koyun ve sıkıca rulo yapın.Yaptığınız ruloyu tülbente sıkıca sarın.
diğer 2 yufkayada aynı işlemi yapın ve tülbente diğer yufkanın yanına fakat birbirine değmeyecek şekilde koyun ve sarın.Eğer tülbentiniz küçükse ruloyu ikiye bölerek de sarabilirsiniz. En son iplikle uçlarından ve ortasından bağlayarak bir gece dolabta bekletin.
Ertesi gün tülbente sarılı yufkaları kaynamış suyun içinde 25-30 dk haşlayın. bu şekilde yufkalar hamur hale geliyor.

Fotoğraf-0082

Tülbenti tencereden aldıktan sonra soğuyunca tülbenti acın ve resimdeki gibi dilimleyin.
servis aşamasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın.

Tarifim PDÇSET-27 etkinliğine
gitsin.Arkadaşa kolay gelsin.