Translate

23 Haziran 2008 Pazartesi

KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER:

Kek için,
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

Kreması için,
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
1 yemek kaşığı hİndistan cevizi
1 adet muz


YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dk. çırpın.
2)Suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
3) Yumurtalı karışıma yavaş yavaş vanilya,kabartma tozu,kakao ve unu ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
4) Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökerek 150 derecede pişirin.
5) Kreması için,süt,şeker ve unu karıştırarak pişirin. Soğuyunca hindistan cevizi,vanilya ve margarini ekleyerek mikserle çırpın.
6) En son küçük küçük doğradığınız muzları ekleyerek hafifçe kaşıkla karıştırın.
7)Kekiniz pişince soğutun ve çay bardağı ile kesin. Kalan kek parçalarını rondodan geçirerek geniş bir tabağa alın.
8)Kestiğiniz kek parçalarının üzerine 1 yemek kaşığı krema koyup rondadan geçirilmiş kek parçalarının üzerine atarak elinizle yuvarlayın.
hepsine aynı işlemi yapın. Ağzı kabalı bir kaba alarak 1 gece dolabta bekletin.