İlk olarak Zekiye arkadaşımda yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Turşuyu severim hele böylesi de çok güzel olmuştu. O gün bu gün severek yapıyorum.
MALZEMELER:
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 yemek tabağı dolusu fasulye turşusu
1 adet kırmızıbiber
tuz
yeteri kadar sıvıyağ
YAPILIŞI:
1) Soğan ince ince doğranır. Havuç rendelenir. İkisi birden sıvıyağda kavrulur. Soğanların rengi dönünce yıkanmış pirinç eklenir.
2) Pirinçte kavrulunca doğranmış fasulye turşusu ve kırmızıbiber eklenir. 2-3 dk. karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edilerek pişirilir.
3) Demlendikten sonra kek kalıbına konularak sıkıca bastırılır. Sonra düz bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder