Translate

27 Ağustos 2011 Cumartesi

LAHANA DOLMASI VE 28.GÜN MENÜSÜ

1)YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
2)ETLİ LAHANA DOLMASI
3)ŞEHRİYELİ PİLAV
4)ARNAVUT ÇİĞERİ
5)MOR LAHANA VE PATATES SALATASI
6) KAKAOLU ISLAK KURABİYE



MALZEMELER:

yeteri kadar haşlanmış kara lahana
200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
maydanoz
1 tatlı kaşığı salça(içerisine)tuz,karabiber
sosu:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı ,sıcak su

YAPILIŞI:

1)Kıyma,pirinç,küçük küçük doğranmış soğan,doğranmış maydanoz,salça ve baharatlar bir kapta iyice karıştırılır.Kıvamı için 2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.Dolmanızın yumuşak olması için pirinçini biraz fazla koyun.
2)Lahanaları haşlayın ve süzün.
3)Hazırlanan içi lahanalara sarın ve tencereye dizin.Sos malzemesi için,salça ve sıcak suyu karıştırın ve lahanaların üzerine geçeçek şekilde ekleyin.En son tereyağ parçalarını koyun.Üzerine bir tabak kapatarak pişirin.

1 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

oh mis hem de yoğurtlu.. ellerine sağlık canım..