Translate

12 Aralık 2010 Pazar

ARNAVUT ÇİĞERİ

Pazar günü babamın yaşgünü dolayısıyla hazırladığım sofradan bir tarif.

Menümde neler vardı,
tavuklu rulo börek
arnavut çiğeri
patates salatası
mor lahana salatası
limonlu cheesecake
çikolatalı pasta
sırasıyla tariferimi vereçeğim.

MALZEMELER:

ölçü vermeden anlataçağım,
çiğer
un
kırmızı pul biber
kızartmak için sıvıyağ
sumaklı soğan için,
sumak ve soğan
maydanoz

YAPILIŞI:

1)Çiğeri küçük küçük doğrayın ,yıkayın ve iyice süzdürün.Büyük bir tepsiye unu dökün üzerine kırmızı pul biberi döküp harmanlayın.
2)Çiğerleri unlu karışımının üzerine dökün ve her tarafları una bulanana kadar elinizle karıştırın.
3)Kızgın yağa atıp kızartın.
4)Soğanları piyazlık doğrayın ve sumakla karıştırarak iyice ovun.Maydanozu ince ince doğrayın ve hepsini karıştırın.
Çiğer ve sumaklı soğanı birlikte servis yapın.
normalde yanına patates kızartmasıda yaparım ama kızım patates salatası yap kızartma deyince onu kırmadım.