Translate

20 Mayıs 2018 Pazar

RAMAZAN MENÜSÜ 7.GÜN

1)MERZİFON ÇORBASI
2)SALÇALI BİFTEK
3)MAKARNA
4)ZEYTİNYAĞLI FASULYE
5)TANGLİ TATLI



MALZEMELER:

1 kg biftek
1 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
1 adet defne yaprağı






YAPILIŞI:

1)Biftekleri arkalı önlü yağda kızartın.Kızaran etleri etleri ayrı bir yere alın.
2)Aynı yağa önce ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.Arkasından küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin.iyice kavurun.Defne yaprağı ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
3) Sebzeler kavrulunca,sebzelerin üzerine etleri yerleştirin.3-4 su bardağı su koyun,baharatları ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
4)Suyunu çekip sebzeler pişince makarna ile servis yapın.

Hiç yorum yok: