Translate

27 Aralık 2010 Pazartesi

MERCİMEKLİ KESME HAMUR ÇORBASI(MERZİFON ÇORBASI)

Sevgili öğretmenimiz Perihan Hanımın yaptığı lezzetli mi lezzetli bir çorba..Aslında ben bu çorbayı yapardım ama içine kesme makarna yerine mantı koyardım isminide yeşil mercimekli mantı çorbası diye bilirdim. Öğretmenimiz günde size değişiklik olsun Merzifon çorbası yapayım deyince merak etmiştim.yedikten sonra hemen hemen aynı olduklarını anladım.

MALZEMELER:

1 su bardağı mercimek
1/2 su bardağı nohut
1 su bardağı kesme makarna(merzifondan gelmiş.)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 diş sarımsak
nane
kırmız pul biber
tereyağ
tuz

YAPILIŞI:

1)Yeşil mercimeği ve nohutu ayrı ayrı haşlayın.
2)Tencereye yeşil mercimek,nohut ve kesme makarnayı koyun. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı suyunu koyun ve kaynamaya bırakın.
3) Bir kase içersinde yoğurt ve yumurtayı iyice çırparak karıştırın.
4)Kesme makarnalar pişince yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin.
5)sos olarak tereyağını eritin, sarımsağı yağda kavurun.İçersine nane ve kırmızı pul biberi ekleyerek karıştırın.Çorbanın üzerine dökün,tuzunu ekledikten sonra bir taşım kaynatın ve altını söndürün.