Translate

17 Ağustos 2008 Pazar

TANGLİ TATLI

Hava sıcak tatlı soğuk haydi buyurun.....

Fotoğraf-0038
MALZEMELER:

1 lt süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi

tangli kısım
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket 30 gr'lık tang poşeti(portakallı kullandım)

YAPILIŞI:

1)Süt,un,şeker ve vanilya sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
2)Altını söndürdükten sonra 15 dakika mikserle çırpılarak ıslatımış borcamın altına dökülür.
3)Kakaolu bisküvi beyaz muhallebinin üzerine sıralanır.
4))Tangli kısım için su,nişasta,şeker ve tang karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
5)Tangli kısımda bisküvilerin üzerine dökülerek buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.