Translate
20 Mayıs 2018 Pazar
RAMAZAN MENÜSÜ VE 6.GÜN
1)TAVUK ÇORBASI
2)TEPSİ KÖFTESİ
3)FASULYE DİBLESİ
4)KARIŞIK KIZARTMA
5)MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
6)REVANİ
MALZEMELER:
2 kase pilavlık bulgur
3 kase su
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
2 adet domates(veya 1 yemek kaşığı salça)
tuz,kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
1)Sıvıyağda soğanı kavurun. Salça yada rendelenmiş domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin..Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin.(ben daha önceden haşlayıp dondurucuya koyuyorum.lazım olunca çıkarıp kullanıyorum.)Domates kavrulunca 3 kase soğuk suyu ve baharatları ekleyerek kaynamaya bırakın.
2)Su kaynayınca 2 kase bulguru ekleyip karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 8-9 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder