Translate
20 Mayıs 2018 Pazar
RAMAZAN MENÜSÜ 5.GÜN
1)ŞEHRİYE ÇORBASI
2)MANTARLI TAVUK SOTE
3)MANTI BÖREK
4)KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI
5)KIŞ RÜYASI
MALZEMELER:
1 kg tavuk göğsü
1 paket mantar
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça(domates zamanı domates tercih ederim.)
3 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
3 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pul biber,köri
kaşar rendesi
YAPILIŞI:
1)Soğan,kırmızıbiber,yeşil biber ve sarımsak doğranarak sıvıyağ konulmuş tencerede iyice kavrulur.Salça da eklenip karıştırılır.
2)Tavuk göğsü küp küp doğranır ve kavrulan soğanların içine dökülür.Tavukların rengi dönene kadar pişirilir.
3)Mantarları limonlu suda beklettikten sonra kabuklarını soyup dilimleyip tencereye ekleyin ve harlı ateşte mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
4)Tamamen suyunu çekince baharatlarını ekleyip karıştırın ve fırın kabına dökün.Üzerine kaşar rendeleyerek fırına verin.kaşar eriyene kadar pişirin.
Dediğim gibi arzu edilirse mantarlı tavuk sote kaşarlanmadan lavaşa sarılarak servis yapılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder