Translate

23 Nisan 2011 Cumartesi

KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI

sizlere süper bir tarif...Denemediyseniz hemen deneyin.Muhteşem lezzetli oluyor.Hele ekşi lezzetleri seviyorsanız bayılacaksınız.




MALZEMELER:

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 20 adet kuru biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • yarım demet taze nane
  • yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • tuz,toz kırmızı biber
  • 3 adet domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1tatlı kaşığı sumak
  • sosu:
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım limon suyu
  • 4 diş sarımsak rendesi

  • YAPILIŞI:
  • 1)Kuru malzzemeyi yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.
  • 2)Pirinç,soğan,kırmızı biber,taze nane,maydanoz,domates rendesi,sumak,kuru nane,baharatlar,salça,nar ekşisi ve zeytinyağını bir kabın içersinde iyice karıştırın.
  • 3)Hazırlanan içi haşlanan kuru patlıcan ve biberlere doldurun.Fakat tam ağzına kadar doldurmayın,1 parmak aşağıda kalsın.Tencerenin altına maydanoz ve nane saplarını yerleştirin.(Ömür Şefden öğrendim)Üzerine dolduruğunuz dolmaları düzgünce koyun.
  • 4)Sos malzemesinin hepsini karıştın ve tenceredeki dolmaların üzerine dökün.Üzerine bir tabak kapatın.Su kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişirin.