MALZEMELER:
- 20 adet kuru patlıcan
- 20 adet kuru biber
- 2 su bardağı pirinç
- 4 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- yarım demet taze nane
- yarım demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- tuz,toz kırmızı biber
- 3 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3/4 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1tatlı kaşığı sumak
- sosu:
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım limon suyu
- 4 diş sarımsak rendesi
- YAPILIŞI:
- 1)Kuru malzzemeyi yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.
- 2)Pirinç,soğan,kırmızı biber,taze nane,maydanoz,domates rendesi,sumak,kuru nane,baharatlar,salça,nar ekşisi ve zeytinyağını bir kabın içersinde iyice karıştırın.
- 3)Hazırlanan içi haşlanan kuru patlıcan ve biberlere doldurun.Fakat tam ağzına kadar doldurmayın,1 parmak aşağıda kalsın.Tencerenin altına maydanoz ve nane saplarını yerleştirin.(Ömür Şefden öğrendim)Üzerine dolduruğunuz dolmaları düzgünce koyun.
- 4)Sos malzemesinin hepsini karıştın ve tenceredeki dolmaların üzerine dökün.Üzerine bir tabak kapatın.Su kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişirin.
|
4 yorum:
Nefis görünüyor dolmalar. Ellerine sağlık. Kuru dolmanın tadı daha başka.
Merhabalar, Gerçek bir hayat hikayesini siz değerli okurlarım için kaleme aldım. yazdığım öyküde geçen olaylar tamamen gerçektir. Ben dinlerken çok hüzünlendim. Ben çok beğendim.Ara arada ağladım. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Bu öyküm Damla özel sayısında yayınlanacaktır. Kaderi okuyacak olan değerli okurlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Sevgi ve saygılarımla..
Fuat Gencal
Ekşili,ekşili sevilmezmi bu süper lezzet..
Bende çok seviyorum.Tek kötü tarafı yerken abartıyorum.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
O kadar çok severim ki ben de Cumartesi günü son kalanları yaptım. Ellerine sağlık arkadaşım nefisssss..
Yorum Gönder