Translate

16 Ocak 2011 Pazar

MANTI BÖREK



MALZEMELER:


3 adet yufka
400 gr kıyma
1 su bardağı su
2 adet soğan
tuz

sosu:
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ

üzeri için,
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

1)Çiğ kıyma, ince ince doğranmış soğan ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın.Kıvamı lahmacun harcı gibi olacak.
2)1 yufkayı ortadan ikiye bölün.Yarım yufkanın her tarafına çiğ kıymalı harçdan sürün ve rulo yapın.Rulo yufkayı 3 parmak genişliğinde dilimleyin ve dikdörtgen borcama dizin.
3)Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
4) sos malzemesi,salça,su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın ve borcamdaki yufkaların üzerine dökün.1-2 saat bekletin.
5)Sosu iyice çekince fırında pişirin.
6)Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.Tereyağında salçayı eritin.
7)Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.En üstte salçalı tereyağını dökereks servis yapın.