Translate
22 Mayıs 2018 Salı
RAMAZAN MENÜSÜ 8.GÜN
1)Yoğurt Çorbası
2)Ali Paşa Pilavı
3)Salata
4)Yoğurtlu patlıcan kızartma
ALİ PAŞA PİLAVI
MALZEMELER:
2 kase pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
tuz,su
köfte için,
300 gr kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
bayat ekmek içi
maydanoz tuz,karabiber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
1)Köfte için,kıyma,soğan,ekmek içi,maydanoz ve baharatları karıştırın. Misket büyüklüğünde köfteler yapın ve yağda biraz kızartın.
2)Sade bir pilav pişirin. Altını söndürdükten sonra bezelye ve havuçu ekleyerek karıştırın.
3) Domatesleri rendeleyin ve salçayla karıştırarak az tereyağla pişirin.Biraz su ilavesi yapabilirisiniz.Kızaran köfteleride bu karışıma ekleyerek pişirin.
4)Pilavı bir kek kalıbına dökün sıkıca bastırarak ters çevirin. Ortadaki boşluğa köfteleri koyarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder