Translate

22 Mayıs 2018 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ 8.GÜN





1)Yoğurt Çorbası
2)Ali Paşa Pilavı
3)Salata
4)Yoğurtlu patlıcan kızartma






ALİ PAŞA PİLAVI


MALZEMELER:

2 kase pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
tuz,su

Fotoğraf-0158

köfte için,
300 gr kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
bayat ekmek içi
maydanoz tuz,karabiber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Köfte için,kıyma,soğan,ekmek içi,maydanoz ve baharatları karıştırın. Misket büyüklüğünde köfteler yapın ve yağda biraz kızartın.
2)Sade bir pilav pişirin. Altını söndürdükten sonra bezelye ve havuçu ekleyerek karıştırın.
3) Domatesleri rendeleyin ve salçayla karıştırarak az tereyağla pişirin.Biraz su ilavesi yapabilirisiniz.Kızaran köfteleride bu karışıma ekleyerek pişirin.
4)Pilavı bir kek kalıbına dökün sıkıca bastırarak ters çevirin. Ortadaki boşluğa köfteleri koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok: