Translate

15 Ekim 2012 Pazartesi

YAPRAK KIYMALI

Bir çok blogta görüp esinlenerek kendi hamurumla yaptığım ve  tadına bakınca lezzetini lahmacundan ziyade yaprak kıymalıya benzettiğim bundan sonra pazar sabahları yapılaçaklar listesine alınan süper bir tarif.Eğer kıymasını daha az kullanır ve hamurunu bütün olarak  değilde küçük küçük açarsanız lahmacun olarak da yenilebilir.En kısa zamanda bu şekilde yaparak sizinle paylaşaçağım.

MALZEMELER:

1 adet yaprak kıymalı için

hamuru:

1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

kıymalı harç:

200 gr kıymalı
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
maydanoz
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı biber salçası
tuz,kırmızıbiber

YAPILIŞI:

1)Ilık suyun içine maya ve şekeri atın ,karıştırarak mayalanmaya bırakın.
2)Bardakta kabarınca karıştırma kabınıza alın tuz ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve mayalanmaya bırakın.
3)Mayalana hamuru fırın tepsinize(benim tepsim büyük fırın tepsisiydi) sığacak şekilde büyük olarak açın.Kenarlarını hafifçe kıvırın.
3)Kıymalı harç için,domates,biber ve soğanı çok küçük doğrayın.Arzu ederseniz doğrayıcı kullanabilirsiniz.Maydanozu, baharatları ,salçayı ve kıymayı ekleyerk güzelce harmanlayın.
4)Yaptığınız kıymalı içi hamurun üzerine elinizle bastıra bastıra yayın ve 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.

O akşam gelen misafirlerime yaprak kıymalının yanına  yaptığım lezzetler:

Misafir listem:

1)Peynirli zarf  böreği
2)Yaprak kıymalı
3)Arpa şehriye salatası
4)Jülyen(sebzeli karışık ) salata Ayşegülüm üzerine tıklayarak salatanın tarifine ulaşırsın.
5)Turşu Kavurması
6)Krem karamel