Translate

5 Mart 2009 Perşembe

PEYNİRLİ ZARF BÖREĞİ

ZARF BÖREĞİ

MALZEMELER:

3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
peynir
maydanoz
1 adet yumurta

YAPILIŞI:

1)Sıvıyağ ve sütü bir kapta iyice karıştırın.
2)Peyniri çatalla ezin,içine maydanoz ve yumurta akını ekleyin ve iyice karıştırın.
3)1. yufkayı masaya serin üzerine sütlü yağlı karışımdan sürün. 2.yufkayıda üzerine serin tekrar sosdan sürün ve son yufkayı da koyup kalan sosu sürün.
4)Üst üste olan yufkaları kenarlarından katlayarak kare haline getirin.Peynirli karışımı yufkaların üzerine yayın.
5)Karelerin köşelerini ortada toplayacak şekilde daha küçük bir kare haline getirin ve 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Her bir üçgen parçasınıda önce iki üçgene bölün. Elde edilen üçgenleride tekrar ikiye bölerek tam 16 adet üçgen elde edin.
6)Dondurucuda en az 1 gece beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.