Bu Blogda Ara

29 Haziran 2011 Çarşamba

BULGUR SALATASI( KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ


Günümüzden kalma Yıldız Hanımdan bir salata tarifi....Lezzetli bir salata

MALZEMELER:

1 su bardağı pilavlık bulgur(çok irisinden değil)
1 kg közlenmiş kırmızı biber
yarım bağ dereotu
5 adet taze soğan
yarım bağ maydanoz
10 adet kornişon turşu
sosu:
nar ekşisi,zeytinyağ,limon,tuz

YAPILIŞI:

1)Bulguru sıcak suyla ıslayın.Bulgur şişince közlenmiş kırmızıbiberi ekleyin ve karıştırın.Kabın ağzını kapatın ve 1 gece bekletin.
2)Ertesi gün sebzeleri doğrayın.Sosu karıştırın ve Salatanın üzerine dökün.Güzelce harmanladıktan sonra servis yapabilirsiniz.

25 Haziran 2011 Cumartesi

BULGURLU KÖFTE (DOMATES SOS İLE)


Farklı bir köfte denemek isteyenler için güzel bir alternatif...
MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 Yumurta
1 adet Orta boy rendelenmiş Soğan
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
3 yemek kaşığı İrmik
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1.5 tatlı kaşığı Tuz
sos için,
5 adet domates
3 diş Sarımsak
1 Tatlı kaşığı kekik ,tuz,şeker


Yapılışı:

1) İrmik ve bulguru 1 su bardağı sıcağa Yakin ılık su ıslatın.Yarım Saat bekletin.
2) Bekletilen İrmik ve Bulgurlu karışıma kıyma, Soğan, Yumurta, ceviz, Kimyon, karabiber, biber salçası ve Tuzu karıştırarak iyice yoğurun.Ağzını kapatarak Bir gece dolabta bekletin.
3) Ertesi Gün karışımdan cevizden biraz büyük Toplar alın yuvarlayın ve sıvıyağda kızartın.
4) Domatesleri rendeleyin.Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ Koyun ve doğranmış sarımsakları 1-2 dakika çevirin.Domates rendesini ekleyin biraz suyunu çekince 1 Tatlı kaşığı şeker, kekik ve Tuzu ekleyin.Biraz daha pişirin ve altını söndürün.
5) Servis tabağına köfteleri alin uzerine sosunu dökün ve maydanozla süsleyerek servis yapin
tarif: Defne yaprağı teşekkürler ..

20 Haziran 2011 Pazartesi

KEYİF

Hafta sonu eski yan komşum Hatice oturmaya geldi,Diğer komşum Meltem ile birlikte bir menü hazırladık, aramızda yapacaklarımızı bölüştükSonuç,denize karşı balkonda birlikte yenilen bol sohbetli bir gün geçirmek oldu....
Gökkuşağı böreği
Domates soslu bulgurlu köfte
Patates salatası
Karışık kızartma(sarımsaklı yoğurt ile)
Turşu kavurması
Elmalı turta
Limonlu Pelte

tarifler en kısa sürede....

19 Haziran 2011 Pazar

SOĞANLI KABAK YOĞURTLAMASI

Kahvaltıdaki salataların tarifini vermeye devam ediyorum.Çok kolay ve lezzetli bir salata daha....kabağı soteleyip yaptığımız salatanın bir benzeri olmakla beraber soğan daha farklı bir lezzet katıyor...denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

5 adet soğan
6 adet kabak
6 adet kırmızı biber
yarım bağ dereotu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak tuz
sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Soğanları piyazlık doğrayın ve sıvıyağda kavurun.Kabakları rendeleyerek suyunu sıkın ve soğanlara ekleyin.İkisini birlikte kavurun.
2) Kırmızı biberleri julyen olarak doğrayın ve ayrı bir tavada az yağda soteleyin.
3)Sarımsakları rendeleyin ve yoğurtla karıştırın.Tuzda ilave edin.
4)Pişen soğanlı kabak karışımını servis tabağına alın.Üzerine dereotunu doğrayın.Bunu üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.En son sotelenmiş kırmızı biberlerle süsleyerek servis yapın.

tarif:
yemek zevkin'den alınmıştır. Asıl tarifde dereotu yokdu ben ekledim.

16 Haziran 2011 Perşembe

dible


MALZEMELER:

1 kg fasulye
3 adet doomates
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
tuz
1 adet kesme şeker
3/4 çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar sıcak su

YAPILIŞI:

1)Fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.Soğan ve domatesleri de doğrayın.
2)Tencereye sıvıyağı koyun,üzerine sırasıyla soğan,fasulye ve domatesleri ekleyin.Şeker ve tuzunu ekleyerek yavaş yavaş pişirin.Fasulyeler yumuşayınca ortasını acın ve yıkanmış pirinçi ekleyerek üstünü kapatın.Biraz sıcak su ekleyerek pirinç pişene kadar pişirin.

14 Haziran 2011 Salı

PRATİK KUMPİR


Kahvaltı soframdaki tariflere devam ediyorum,resmini sonradan çekmek aklıma geldiği için,tabakda kalanı çektim.Ayşegül patatesleri soydu,Hacer patates ve sosisleri doğradı,Gülcanda kaşarı rendeledi..tarifi ben verdim pişirmesinide Ayşe yaptı.
daha ne olsun değilmi.....

MALZEMELER:

5 adet patates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 adet sosis
arzu edilirse sucuk da doğranabilir
2 su bardağı kaşar rendesi
tuz

YAPILIŞI:

1)Patatesleri küpküp doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tavada hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.Tuzu da ilave edin.Bu aşama biraz uzun sürüyor.Kapağını kapatarak pişiriseniz kendi suyuyla pişmesi daha kolay oluyor ama patatesiniz unlu olursa dağılıyor bu nedenle sert patatesle yapmak lazım.
2)Patatesler pişince sosis veya sucuğu veya herikisinide ekleyerek karıştırın.Bunlar da pişince kaşar rendesini ilave edin,karıştırın ve altını kapatın.Sıcak olarak servis yapın.

12 Haziran 2011 Pazar

LOR VE MAYDANOZ SALATASI

Kahvaltı için süper lezzetli iki salata...Hem yapımı kolay hemde taze sebzelerle yapıldığı için gayet sağlıklı ....
MAYDANOZ SALATASI İÇİN,

1 bağ maydanoz
1 adet domates
1 adet salatalık
biraz taze nane
1 adet kırmızı biber
sos:tuz,limon,zeytinyağ,elma sirkesi ve kırmızı pul biber
Bütün sebzeleri doğrayın.Sos malzemelerini karıştırarak salatanın üzerine dökün.

LOR SALATASI İÇİN,

4 adet yeşil biber
1.5 su bardağı ekşi lor peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
biraz taze nane
sos:tuz,zeytinyağ,kırmızı pul biber
Sebzeleri doğrayın lor ile karıştırın. Sos malzemelerini karıştırarak salatanın üzerine dökün



9 Haziran 2011 Perşembe

KAHVALTI






















Menümde neler mi vardı?
1)Pişi
Çoçukluğumdan kalma çok sevdiğim bir kahvaltılık...Ekmek fırınından ekmek hamuru alarak yapıyorum.Arzu edilirse evde mayalı hamur yaparakda kullanbilirsiniz.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın ,tezgah üzerinde elinizle hafif açın ve kızgın yağda kızartın.Peynir ve reçelle süper gidiyor
.
2)Pastane poğacası
3)Pratik kumpir
4)Soğanlı kabak yoğurtlaması
5)Lor salatası
6)Maydanoz salatası
7)Yumurta salatası
8)Peynir,zeytin,reçel tabağı
9)Çörek otlu süzme yoğurt
Bir kase süzme yoğurdun içine 1 yemek kaşığı çörek otu ve biraz tuz atıp karıştırarak hazırlayabilirsiniz.
10)Muammara
11)Krem karamel
12)Domates,salatalık tabağı
Sunumun hoş olması için çeri domates ve dilimlenmiş salatalıkları çöp şişe dizerek sundum ama resim çekmeyi unutmuşum.
13)Simit

Aslında şu dönem sağlık acısından sorun yaşadığım bir dönem ,denge problemi yaşıyorum bu yüzden raporluyum.Ama evde canım çok sıkıldığı bir gün arkadaşları arayarak kahvaltıya çağırdım.Akşamdan yapılacakları yavaş yavaş yaptım sabah olacakları ise gelen misafirlerime yaptırdım...hepsinin eline bir şeyler verdim gerçi biz misafirliğe mi geldik çalışmaya mı deseler de çok eğlenceli ve bol sohbetli bir sabah geçirdik.....
Şu an itibariyle sadece resimleri sonra tarifleride gelecek..

ZEYTİNYAĞLI FASULYE



Bana en çok hangi yemeği seviyorsun deseler yeni pişmiş zeytinyağlı fasulye ile salata yemek derim....

MALZEMELER:

1 kg fasulye
2 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI:

1)Fasulyeyi ayıkladıktan sonra iyice yıkayın.
2)Doğranmış soğanı yağ koyduğunuz tencereye alın.Üzerine fasulye,kabukları soyularak küçük küçük doğranmış domates ve tuzu ilave edin.Yani hepsini tencereye çiğden koyarak pişirin.
3)Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
Arzu edilirse yarım çay bardağı suda ilave edilebilir.

8 Haziran 2011 Çarşamba

GÜZ SALATASI

7)Güz Salatası
Fotoğraf-0158

İlk kez denedim fakat en sevdiğim salatalar arasına girdi .Tarifi oktay ustadan almıştım. Süper bir salata ilk fırsatta mutlaka deneyin.

MALZEMELER:

3 adet pırasa
1 adet soğan
6 adet patates
2 adet havuç
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
limon suyu
tuz,kırmızı biber
sıvıyağ
üzerini süslemek için
maydanoz ve kırmızıbiber

YAPILIŞI:

1)Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın.Haşlanan patatesleri çatalla ezin ve içine limon suyu,tuz ve kırmızı toz biber koyarak iyice harmanlayın.
2) Sıvıyağda pırasa ve soğanı soteleyin.Sotelenen pırasayı patates püresine ekleyerek iyice karıştırın.
3)Yuvarlak bir kasenin içine sıkıca yerleştirerek servis tabağına ters olarak çevirin.
4)Havuçlarıda çok az yağla soteleyin. Yoğurt ile mayonezi karıştırarak patetesli karışımın üzerine dökün.
5)En son havuç.maydanoz ve kırmızbiberle süsleyerek servis yapın.