Translate

11 Haziran 2018 Pazartesi

RAMAZAN MENÜSÜ 29.GÜN

1)Tavuklu Çorba
2)Patates Oturtma
3)Pilav
4)Cacık
5)İrmik Helvası









MALZEMELER:

6 adet patates
350 gr kıyma
2 adet soğan
2adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,biraz kekik
maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:

1)Patatesleri halka halka doğrayın.Sıvıyağda kızartın ve tepsinin altına yayın.
2)Soğanı ve sarımsağı 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulunca salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyerek iyice kavurun.baharatları ekleyin.
3)Altını söndürünce doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın.
4)Kavrulmuş kıymayı patateslerin üzerine dökün.Dilimlenmiş domates ve yeşil biberle süsleyin.
5)Sıcak suyu tepsinizdeki malzemelerin üzerine dökün. Su kaynayıp malzemeyle özleşene kadar ocak üstünde pişirin.
6)En son fırına atarak üzerinin kızarmasını sağlayın.

Hiç yorum yok: