Translate

11 Haziran 2018 Pazartesi

RAMAZAN MENÜSÜ 30.GÜN

1)Şehriye Çorbası
2)Kadınbudu Köfte
3)Patates Kızartması
4)Salata
5)Elmalı Rulo Pasta



ELMALI RULO PASTA
MALZEMELER:


Keki için,
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un


Elmalı Harçı,
5 adet elma(ben 5 adet kullandım ama tepsime az geldi içim az oldu.Bir dahaki sefere 7 adet kullanmayı düşünüyorum)
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık









YAPILIŞI:


1)Elmaları rendeleyin ve şekerle pişirin. suyunu salıp çekince altını söndürün .Fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
2)Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tepsideki elmalı harcın üzerine yayın.
3)170 derecede pişirin.
4)Fırından çıkan tepsinin üzerine  bir 5 dakika sonra tekrar  bir yağlı kağıt serip ters çevirin.
5)Yağlı kağıt yardımıyla rulo yapın.


Hiç yorum yok: