Translate
13 Haziran 2018 Çarşamba
PRATİK LAHMACUN
Evde çok pratik olarak Lacmacun yapabilirsiniz hem de hamur yoğurmadan....
MALZEMELER:
3 adet yufka
su+sıvıyağ
250 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salca
maydanoz,tuz ,karabiber ve kırmızbiber
biraz su
YAPILIŞI:
1)Öncelikle iç harç için ,soğanlar rendelenir üzerine kıyma, doğranmış domates, salça, doğranmış maydanoz ve ezilmiş sarımsak eklenir
2)Daha sonra baharatlar,su ve tuz eklenip,güzelce karıştırılır.
3) Ayrı bir yerde su ve sıvı yağ karıştırılır.
4)Yufkalardan biri tezgaha serilir ve üzerine sıvı yağlı sudan sürülür ,diğer yufkada üzerine serilir. Sos sürülür 3. yufkada üzerine serilir .
5) Yufkalardan küçük yemek tabağı ile yuvarlaklar kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
6),Üstlerine kıymalı harçtan yayılır.
Fırında 170-180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun…
Yanında Ayran, soğan,domates ve limonla afiyetle yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder