Translate

10 Ağustos 2011 Çarşamba

12. GÜN MENÜSÜ VE KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI


1)KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI(LEBENİYE)
2)YUFKALI SULTAN PİLİÇ
3)ÇÖKERTME KEBABI
4)ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
5)RENKLİ TATLI

MALZEMELER:

köfteler için,
100 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğanın suyu
karabiber,tuz

3 yemek kaşığı pirinç(yada şehriye)
2 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı nane
yeteri kadar su
Arzu edilirse çorbaya haşlanmış nohutta ilave edilebilir.
YAPILIŞI:

1)Pirinçi veya şehriyeyi biraz suda haşlayın.
2)Yoğurt,yumurta sarısı ve unu çırpma teli ile güzelce çırpın.
3)Pirinçi haşladığınız sudan biraz alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek ılıştırın.Ilıştırılan karışımı yavaş yavaş pirinçe ekleyin.Yeteri kadar su ekleyin ve sürekli karıştırın.Bu esnada nohutta ekleyebilirsiniz.
4)Köfte malzemelerini yoğurun.Nohut büyüklüğünde köfteler yapın ve çok az yağda kızartın.
5)çorba kaynayınca köfteleri ve tuzunu ekleyin ve altını kısın.
6)Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve naneyi ekleyin
7)Eritilen tereyağlı naneyi çorbaya ekleyin bir iki kere karıştırarak altını söndürün.