Translate

15 Temmuz 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


Sıcak havalarda insan hep zeytinyağlı yemek yemek istiyor.Yada ben öyle istiyorum.O nedenle bütün sebzelerden zeyinyağlı pişiriyorum.Bunların en başında bu yemek geliyor. Bu yemeğe bazı yörelerde imambayıldı deniyor fakat imamabayıldı kızartılarak yapıldığı için ben patlıcan zeytinyağlısı demeyi tercih ediyorum.Ayrıca bu tamamen çiğden olduğu için hem daha kolay hem daha sağlıklı...Misafire yapılabilecek çok güzel bir garnitür....

<
MALZEMELER:

1 kg patlıcan
3 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
zeytinyağ

YAPILIŞI:

1)Tencereye önce zeytinyağ konur.Üzerine soğan,sarımsak,yeşil biber ve kabukları soyularak doğranmış domates eklenir.
2)Patlıcanlar da alacalı soyulduktan sonra uzun uzun doğranarak tencereye konur.Tuz ve şeker eklenerek çok az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.