Translate
15 Temmuz 2009 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Sıcak havalarda insan hep zeytinyağlı yemek yemek istiyor.Yada ben öyle istiyorum.O nedenle bütün sebzelerden zeyinyağlı pişiriyorum.Bunların en başında bu yemek geliyor. Bu yemeğe bazı yörelerde imambayıldı deniyor fakat imamabayıldı kızartılarak yapıldığı için ben patlıcan zeytinyağlısı demeyi tercih ediyorum.Ayrıca bu tamamen çiğden olduğu için hem daha kolay hem daha sağlıklı...Misafire yapılabilecek çok güzel bir garnitür....
<
MALZEMELER:
1 kg patlıcan
3 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
zeytinyağ
YAPILIŞI:
1)Tencereye önce zeytinyağ konur.Üzerine soğan,sarımsak,yeşil biber ve kabukları soyularak doğranmış domates eklenir.
2)Patlıcanlar da alacalı soyulduktan sonra uzun uzun doğranarak tencereye konur.Tuz ve şeker eklenerek çok az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine sağlık. Sıcaklarda bende böyle hafif yemekleri tercih ediyorum.
BEN BU YEMEĞİ ÇOK SEVİYORUM.. HARİKA BİR TADI VAR HEMDE HAFİF OLUYOR.. ELLLERİNE SAĞLIK..
SEVGİYLE KAL...
çok severim çok içine kırmızı biberde ince ince kıyıp koyuyorum ben.ellerine sağlık nefis görünüyor
Patlı1canları herşeyi çok seviyorum.
nefiss görünüyor.
ellerine sağlık
sevgiler
bende hiç kızartmadan yaparım..
elelrinize sağlık sevgiler.
iyi tatiller.
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı,
bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...
Kandilin mübarek olsun canım
sevgiler
Yorum Gönder