Translate

14 Eylül 2008 Pazar

YUFKALI SULTAN PİLİÇ VE İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2

arkadaşların isteği üzerine önce tavuğun tarifini veriyorum.etkinlik devam ediyor.Arkadaşıma kolay gelsin diyerek tarifi veriyorum.

Fotoğraf-0160

MALZEMELER:

3 yufka
1 kase mantar
3 tavuk göğsü
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için,
1 yumurta sarısı
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

1)Soğan,sivribiber ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağ koyarak bunları kavurun.
2)Tavuk göğsünü küp şeklinde kesin ve tavaya ekleyerek soteleyin. Sonra ince kesilmiş mantarı ekleyin,hepsi sotelendikten sonra domatesi tavaya ilave edin.En son salçayı ilave edin ve baharatlarını ekleyerek altını kapatın.
3)Bir yufkayı masaya serin ,yuvarlak kenarları içe gelecek şekilde kare haline getirin ve dörde bölün.
4)Çorba kasesinin içine dörtte bir yufkayı yerleştirin. İçine tavuklu malzemeden koyarak uç kısımlarını bohça şeklinde kapatın.Elinizle bastırarak ve ters çevirerek tepsiye dizin.Bütün yufkalara aynı işlemi, yapın.Toplam 12 adet çıkıyor.
5)Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün,kaşar peyniri rendeside koyarak fırına verin.

not:tarif oktay usta'dan alınmıştır.