arkadaşların isteği üzerine önce tavuğun tarifini veriyorum.etkinlik devam ediyor.Arkadaşıma kolay gelsin diyerek tarifi veriyorum.
MALZEMELER:
3 yufka
1 kase mantar
3 tavuk göğsü
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için,
1 yumurta sarısı
kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
1)Soğan,sivribiber ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağ koyarak bunları kavurun.
2)Tavuk göğsünü küp şeklinde kesin ve tavaya ekleyerek soteleyin. Sonra ince kesilmiş mantarı ekleyin,hepsi sotelendikten sonra domatesi tavaya ilave edin.En son salçayı ilave edin ve baharatlarını ekleyerek altını kapatın.
3)Bir yufkayı masaya serin ,yuvarlak kenarları içe gelecek şekilde kare haline getirin ve dörde bölün.
4)Çorba kasesinin içine dörtte bir yufkayı yerleştirin. İçine tavuklu malzemeden koyarak uç kısımlarını bohça şeklinde kapatın.Elinizle bastırarak ve ters çevirerek tepsiye dizin.Bütün yufkalara aynı işlemi, yapın.Toplam 12 adet çıkıyor.
5)Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün,kaşar peyniri rendeside koyarak fırına verin.
not:tarif oktay usta'dan alınmıştır.
10 yorum:
çıtır çıtır olsa şimdi nasıl yerim ben onu bir bilsen :)
ellerine sağlık sultanım..
sevgiler
güzel bir yemekmiş hiç denemedim ellerine sağlık cnm
iyi haftalar
saniyecim harika görünüyor fotoğraf....ellerine sağlık..zaten dışının güzelliği eminim içinede vurmuştur...
sevgiler güzel arkadaşım...
canımm tarifin yayında ellerine sağlık çok teşekkürler sevgiler
evet ya çok güzel olmuş..daha önce bende denemiştim..hem farklı alternatifleride oabilri..mesela dana eti kullanılabilir..canım ellerine sağlık..
Saniyecim yine dokturmussun canimcim,harikasin yaa,ben bittim bu tarife sahane mutlaka denicem valla bayildim hani:))Guzel bir hafta dilerim arkadasim,opuyorum seniiii.
Bu sayfan da hayirli ugurlu olsun,demissem de yine demis olayim,optum.
Sevgili Saniye, bunlar ne kadar güzel sofralar böyle. Valla bu aralar çok alıştım gezmeye, sana da misafir olabilirim ona göre:)Özellikle yufkalı tavuk ve alipaşa kebabı h-a-r-i-k-a. Bu arada tas kebabının altındaki evet püreydi, sevgiler, öpüyorum...
Değişik ve güzel bir yemek olmuş , ellerine sağlık canım...
hiç denemedim ama muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
Eline sağlık çok güzel bir tarif sevgiler...
Yorum Gönder